Nitrati < 0.5 mg/L
Apa care face bine.

Istoria apei

 

Apa minerala naturala Perla Covasnei apartine tipului chimic hidrogencarbonatat, este sodica, secundar magneziana, carbogazoasa. Compozitia sa, foarte echilibrata, cu încarcatura naturala în specii chimice bine proportionata, îi da un gust deosebit, ce satisface setea, dar si necesarul de nutrienti minerali ai organismului omenesc.

Click aici pentru analiza compozitiei.

Compozitia anionica si cationica a Perlei Covasnei este una comparabila cu a celebrelor ape carbogazoase frantuzesti si italiene,un continut moderat de calciu si sulfati si o mineralizare totala redusa. Dioxidul de carbon, natural, dizolvat în apa minerala Perla Covasnei îi întregeste minunat calitatile gustative.

Compusii azotului (azotatii, azotitii) din apa minerala Perla Covasnei, monitorizati atent în ultimii 20 de ani, se mentin constant la valori de comtinut situate cu mult sub limita admisa de legislatia româneasca si europeana. Astfel, continutul de Nitrati este situat sub 0,5 mg/L,valoare care confera inalta puritate apei noastre in raport cu a competitorilor.

Compozitia chimica si puritatea microbiologica ale apei minerale sunt apanaje exclusive ale conditiilor naturale geologice de geneza si protectie.
Complexul acvifer, de tip poros - permeabil, cantonat în nisipuri mediu si fin granulare - excelente medii naturale filtrante -  este bine protejat împotriva oricarei forme de poluare antropica de pachete groase argilo-marnoase acviclude.
Extractia apei minerale se face prin sonde de la adaacirc;ncimi de peste 40m.